Frans Brocatus

Het gedicht “zelfportret (onder water)” geinspireerd op het schilderij “Le désespoir de René” van Jan Vanriet wordt opgenomen in de bundel “Gedichten over schilderijen van Jan Vanriet” door dichters uit Nederland en Vlaanderen, uitgave van Demer Uitgeverij, Diepenbeek (B)

Januari 10/1 : optreden t.a.v 20-jaar Schrijversacademie/ Creatief Schrijven Antwerpen in Berchem. Docenten en studenten brengen een afwisselend programma.

Januari / februari / maart: geeft een cursus poëzie aan de Schrijversacademie / Creatief Schrijven te Antwerpen (1 groep eerstejaarscursisten, 6 lessen)

April : 1 / 4 :Het gedicht “Sneeuw” uit de ongepubliceerde cyclus “Sluitertijd” wordt bekroond met de 3de prijs in de Jules Van Campenhoutprijs voor poëzie, te Meise (B)

Juni: in de bundel “De Vallei VIII” v.u. Francois Vermeulen, samengesteld door Monika Macken, wordt het gedicht “Dissectie”, geinspireerd door een schilderij van Ilse Verstraete, opgenomen.

Augustus : 12/ 8: draagt gedichten voor in het Markdal, Breda tijdens Plein-Air, een openluchtmanifestatie waarin kunstenaars allerhande optredens verzorgen aan de boorden van de rivier de Mark, te Breda.

September : schrijft voor “Doorzicht” het gelijknamige gedicht. Samen met beeldend werk van 36 kunstenaars volgde op 22 september een totaalpresentatie tijdens het cultureel inspiratieplein, een vervolg op de experimentprojecten vanuit “Cittaslow/ Brabantstad Culturele Hoofdstad 2018 binnen de gemeente Alphen- Chaam. Organisatoren en stimulatoren: Nadine Gooijers en Guido Vermetten, Chaam.

November: er verschijnt een herziene druk van "Navigamare" bij Demer Uitgeverij, Diepenbeek (B)