Frans Brocatus

01/01 - begint het jaar 2018 met het (inmiddels veel geprezen) gedicht "Een begin" en plaatst het als maandgedicht voor januari op zijn website.

15/01 - in "Vernietigingskampen een verleden - Auschwitz - gedichten" Demer Uitgeverij verschijnt het gedicht "Irma Grese - Oberaufseherin Auschwitz - Birkenau (1943-1945"

20/01 - leest op de feestelijke viering van 30 jaar Tweede Lezer in Brasschaat zijn favoriete prozafragment voor: blz. 201 uit "De zwemmer" (2003) van Zsuzsa Bank. Geeft een toelichting en trekt ook een lijntje naar het schrijven van zijn debuutroman "Luna".

30/01 - draagt gedichten voor tijdens de poëzieweek in De Nieuwe Veste te Breda.

15/02 - in "Saturnus boven de Vinkeveense Plassen - tien dichters" Demer Uitgeverij verschijnen zes gedichten uit de nog niet gepubliceerde bundel "Sanguines"

01/03 - als maart-gedicht plaatst hij "Zo stil is het als iedereen weg is", een in memoriam-gedicht nalv het overlijden van Menno Wigman (1966-2018)

23/03 - bij Demer Uitgeverij verschijnt een Engelse vertaling van "Navigamare" van de hand van Hannie Rouweler.

01/04 - als april-gedicht plaatst hij "Doodgaan is alsof je een televisietoestel uitzet", een in memoriam-gedicht nalv het overlijden van Frank Starik (1958 - 2018)

07/04 - feestelijke presentatie van de poëziebundel "De boom van Vincent" in het Gele Huis te Princenhage. Draagt daar zijn gedicht "Zilveresdoorn in de herfst voor". De foto's van de zilveresdoorn en de bijbehorende gedichten worden tijdelijk in het Gele Huis tentoongesteld.

07/05 - draagt gedichten voor in Den Hopsack, Antwerpen. Interview Roger Nupie. Speciale aandacht voor de Engelse vertaling van "Navigamare".

16/06 - draagt nieuwe gedichten voor in Het Gele Huis, Princenhage - Breda.

23/06 - Demer bestaat 10 jaar. Er is een feestelijke bijeenkomst in het Poëziecentrum Nederland te Nijmegen. Draagt daar samen met de andere dichters uit het fonds voor.

12/07 - schrijft in opdracht van de gemeente Alphen-Chaam een gedicht voor afscheidnemend gemeentesecretaris Mart Hendrickx. Draagt dit gedicht "Je staat in een kamer" voor op de afscheidsreceptie.

19/08 - neemt als dichter deel aan Plein Air aan de Mark. Draagt gedichten voor bij de zwerfkei (met een dichtregel van hem) op de Bestelberg in het Ginneken (Breda)

29/08 - tijdens het Cittaslow symposium in de gemeente Alphen-Chaam wordt het gediicht "Alphen-Chaam" op een postkaart met sfeerbeelden van de gemeente afgedrukt en aan de aanwezigen meegegeven.

07/09 - in ART04 - 14e jrg nr.55 worden vier gedichten opgenomen: "Een kleine geschiedenis", "Twee vluchtelingen", "De man met de schaar", "Spergebied". Allemaal nieuw en niet eerder gepubliceerd werk.

16/09 - neemt samen met de dichters Jace van de Ven en Herbert Mouwen deel aan de eenmalige en groots opgezette Brabant Stoet in Bergen op Zoom. Draagt voor het publiek langs de weg, gehuld in 19e eeuws kostuum, de gedichten "Uit het boudoir van de markiezin" en "Hoeveel schepen zullen wij nog laden" voor.

26/09 - schrijft een in memoriam voor voormalig stadsdichter van Breda Olaf Douwes Dekker (1941-2018) met de titel "Een vogel met onbestemde kleuren".

06/10 - neemt als dichter / schrijver deel aan het 2e Bergs Cultuurfestival in Bergen op Zoom (organisatie in handen van Sonn Franken)

18/11 - is te beluisteren op de radio in het programma Grensgeluiden. Leest daar een fragment van zijn 2e roman in wording voor, aangevuld met gedichten die refereren naar de Eerste Wereldoorlog.

25/11 - het laatste gedicht uit de cyclus "Haar vlees" is in het Nederlands en in een Engelse vertaling opgenomen in het kunstboek van Francien Krieg. Dit boek "Precious bodies" werd in Galerie Bonnard in Nuenen voorgesteld.